De winnaars van de Business Mobility Awards zijn bekend

Vrijdag 21 oktober kwamen meer dan 100 mobiliteitsprofessionals samen op Shift Up 2016. Minister Ben Weyts mocht de Business Mobility Awards aan de winnaars overhandigen. Zij verrasten de jury met originele en goed uitgewerkte mobiliteitsoplossingen.

Winnaar privéondernemingen

Atlas Copco Airpower (Benelux-hoofdzetel in Wilrijk) won de award met een zeer sterk fietsbeleid. Zo deed het bedrijf verschillende infrastructurele ingrepen, zoals de installatie van efficiënte fietsenstallingen en oplaadpunten voor elektrische fietsen. Bovendien koos Atlas Copco Airpower voor fietsleasing waarbij medewerkers een deel van hun brutoloon kunnen afstaan voor de aankoop van een fiets. Werknemers die zich engageren om jaarlijks 20% van de woon-werkverplaatsingen met de fiets uit te voeren, worden na 3 jaar eigenaar van de fiets. Het leaseplan overtuigde al ruim 450 medewerkers, waardoor het fietsgebruik in het woon-werkverkeer sterk steeg. Ten slotte moedigt het bedrijf carpoolen aan, met als resultaat een stijging van het aantal carpoolteams van 21 naar 34 op één jaar tijd.

Winnaar openbare instellingen

De Provincie Vlaams-Brabant werd bekroond voor haar totaalpakket aan maatregelen om fietsen te vergemakkelijken. De locatie van het provinciehuis (vlak bij het station) is een duidelijke keuze voor duurzame mobiliteit. Verder voorziet de provincie diefstalveilige en comfortabele fietsenstallingen, recent uitgebreid voor bakfietsen. Bovendien zijn er oplaadpunten voor elektrische fietsen en compressors om fietsbanden op te pompen. Bij dienstverplaatsingen kunnen alle medewerkers dienstfietsen (waaronder vouwfietsen en elektrische fietsen) online reserveren. Voor het woon-werkverkeer gebruikt de helft van de medewerkers het openbaar vervoer, ruim een kwart komt met de fiets en slechts 23% gebruikt de wagen.

Naast de winnaars waren er ook eervolle vermeldingen voor Securex Group, een HR-dienstverlener (hoofdzetel in Brussel), thuiszorgorganisatie IN-Z vzw uit Genk, het Havenbedrijf Antwerpen en de gemeente Bonheiden.

Hier kan u de volledige presentatie van Shift Up 2016 bekijken. 

Bedankt voor alle inzendingen en jullie hard werk rond duurzame mobiliteit. Tot volgend jaar!

De organisatie

 

Nieuws feed

Afllevering Kijk Uit: Bedrijven en verkeersveiligheid

Arbeidsongevallen in het verkeer

Andere interessante congressen

Het Fietscongres

dinsdag, 7 juni, 2016 Gent

Onze partners